Velkomstside Nyhedsbrev Sponsorer
Om Galleri Svante Tidligere Udstillinger & Events Kontakt


Cykelfantasier på Vordingborg Bibliotek


I perioden fra mandag den 8. til søndag den 28. april 2019 var de fine udstillingsarealer på Vordingborg Bibliotek i Masnedsund besat af Galleri Svantes udstilling Cykelfantasier. Udstillingen var stram, æstetisk, innovativ og sanselig. Der var ingen grænser for hvilken slags genstande der fandt plads på udstillingen.


Iselingeskolen og Cykelfantasier

3. årgang på Iselingeskolen arbejdede i perioden februar-marts 2019 i otte uger i dansk og billedkunst med temaet cykelfantasier. Sådan står der på skolens hjemmeside om skolens børnesyn: Vi tror på, at barnet gør det bedste det kan - Bag hver handling gemmer der sig en mening. Barnet opfattes som ekspert i forhold til egne oplevelser, og vi er nysgerrige på deres perspektiv. Vi kan ikke ændre barnet men derimod konteksten, og barnets mulighed for at agere. Dét passede godt på elevernes medvirken i udstillingen hvor de fik stillet en væg til rådighed for deres fantasiudfoldelser. De 48 elever bidrog til den spændende udstilling med deres grænseløse og ucensurerede værker, som bl.a. byggede på femten cykler de egenhændigt havde splittet ad.

Ved den festlige fernisering på Biblioteket den 8. april 2019 kl. 11 ankom eleverne og deres lærere til biblioteket i samlet cykelflok, selvfølgelig iklædt sikkerhedsvest og cykelhjelm og under behørig eskorte. Pressen og Facebook elskede de flokcyklende børn og en børnecykelblomstrende parkeringsplads. Ved den festlige åbning fremførte eleverne en smuk og musikalsk spændende udgave af Jeg er så glad for min cykel … Klingelinling! – udstillingens slagsang.

Efter udstillingsperioden var det aftalt at en del af udstillingen flyttede op på Iselingeskolen.


Eksempler på udstillingsgenstande

·      En række klassiske cykelreklamer

·      Søren Birk Pedersen: Cykelmusen, original

·      Fernand Léger: Leisure Time, Homage to Jacques-Louis David. Udstillingsplakat, original

·      Richard Lindner: Der Radfahrer. Reproduktion

·      Cyklistforbundet: Vi cykler til arbejde-kampagneplakater. Originaler

·      Glasmontre med et adskilt Torpedo cykelnav fra Fichtel&Sachs model årgang 1903. Tekst med oplysning om den tekniske nyskabelse: Fodbremsen i bagnavet

·      Et Fichtel&Sachs cykelnav der sammen med 25.000 andre nav sad på 25.000 cykler som Beredskabstjenesten i Vestberlin efter Berlinblokaden havde opmagasineret i tilfælde af en ny blokade og den dermed forbundne brændstofmangel

·      Fra fantasi til virkelighed. Den sande og spændende historie om hvordan et håndholdt beboerværksted udviklede sig til en central cykelpolitisk institution i 80’ernes København. Tekst, fotografier, tegninger, dokumentarisk materiale

·      En glasmontre med titlen: House of Brooks. Numse-erfarne eksemplarer af den ikoniske lædersaddel fra John Boultbee Brooks.

·       …

·     

 

I løbet af udstillingsperioden blev der arrangeret en række rundvisninger med billedanalyser, informationer og medriverende fortællinger. Rundvisningerne foregik ved udstillingens kurator Carsten Hansen fra Galleri Svante.


I Bibliotekets biograf blev der vist to cykelfilm:


Mandag den 15. april 2019 kl. 15 vistes Haifaa Al-Mansour Den grønne cykel.

Tirsdag den 16. april 2019 kl. 15 vistes Holger Jensen/Ulla Hjorth Nielsens Tak for sidst.


Der var to foredrag hhv. oplæg:

Tirsdag den 23. april 2019 kl. 16.30 - 18.00 holdt direktøren for Cyklistforbundet, Klaus Bondam, et oplæg med efterfølgende diskussion for alle cykelglade vordingborgensere. Mødet blev ledt af Carsten Hansen. Titlen på mødet var vordingborgcykelby.nu.

Torsdag den 25. april 2019 kl. 17.30 - 18.30 fortalte den danske iværksætter Mikkel Bentsen i ord og billeder om sin opfindelse af en ladcykel tilpasset arktiske forhold med hundekobbel som ’hjælpemotor’. Titlen på foredraget var Ladcykel på grønlandsk.


Udstillingen var en optakt til Vordingborg Cykelfestival den 4. og 5. maj 2019 i Masnedsund Havn.

 

Flere cykelfantasier på udstillingen:


 

                   

 

           Billedresultat for Richard Lindner Der Radfahrer       

    Richard Lindner: Der Radfahrer

 

Søren Birk Pedersen: Cykelmusen